Jij bepaalt!

Wat is schadesturing?

Veel verzekeraars willen graag dat je je auto laat repareren bij een schadeherstelbedrijf waar zij een (prijs)afspraak mee hebben. Ze sturen je naar hun contractuele partner. De door de verzekeraars gemaakte afspraken dwingen de schadebedrijven haast om je schade zo goedkoop mogelijk te repareren. Tegen jou zeggen ze dat je een lager eigen risico hebt, gratis vervangend vervoer, reparatiekwaliteit en dat de betaling van de schade vooruitbetaald wordt. Onterecht, want jouw lokale zelfstandige schadebedrijf biedt vaak dezelfde service, kwaliteit en diensten. Soms zelfs beter, door “eerlijk” schadeherstel.

Zo wordt je schade eventueel goedkoper gerepareerd:

  • Metallic kleuren worden niet uitgespoten. mogelijk kleurverschil.
  • Onderdelen niet demonteren voor het spuiten – scherpe (plak)randen
  • Gebruik maken van niet-originele onderdelen.
  • Koplampen en bumpers repareren in plaats van vervangen.

Los van deze manieren van goedkoop schadeherstel, werken de meeste van deze schadeherstelbedrijven voor de laagste uurtarieven. De kwaliteit staat gewoon onder druk. Door deze maatregel is het zeer de vraag of je schade naar behoren gerepareerd wordt. Als eigenaar van de auto zie jij dit verschil misschien niet direct, maar de vakman of garage waar je later je auto in wilt ruilen ziet het wel. Met een lagere inruilprijs, dus waardeverlies als gevolg.

Wat kan ik hier tegen doen?

Neem bij schade direct contact op met JIJBEPAALT.NL. Eén telefoontje is genoeg: Je schade wordt eerlijk en vakkundig hersteld bij de onafhankelijke reparateur van jouw keuze. Een schadebedrijf dat het keurmerk van JIJBEPAALT.NL heeft, geeft aan onafhankelijk te zijn en niet mee te doen aan schadesturing door verzekeraars. Hier ben jij de klant!